Instructiuni de montaj

Instructiuni de montaj si intretinere pentru pavajul din beton vibroturnat, turnat de S.C. STEFYCAS IMPEX S.R.L

Punerea in opera a pavajului


• Se intocmeste schita exacta a terenului ce trebuie pavat, pe baza caruia se stabileste numarul de pavele necesar pe culori si numarul de pavele de dimensiuni speciale.
• Solutia pentru realizarea patului suport al pavajului va fi aleasa in functie de natura terenului, destinatia suprafetei pavate si intensitatea traficului (vezi figura 1). Patul suport pentru pavaj se realizeaza conform instructiunilor tehnice in vigoare si STAS 6400-84 (vezi figura 2).
Fig.1
Fig.2
Grosime Produs Destinatie Montaj pe pat de nisip Montaj pe pat de sapa uscata
2,2 - 2,8 cm Pietonal Pietonal 2 t
3,5 - 4,5 cm Trafic usor 3,5 t 5 t
5 cm Trafic mediu 7 t 12 t
7 cm Trafic greu 20 t 30 t
• Montarea pavajului se face prin simpla asezare a pavelelor, bucata cu bucata, in configuratia stabilita de beneficiar.
• Pentru suprafetele mari se poate face montarea mecanica, cu ajutorul unui dispozitiv actionat hidraulic, cu capacitatea de 0,5 mp dintr-o asezare.
• Dupa dispunere, in cazul in care este necesar, pavela se loveste cu un ciocan de cauciuc.
• Acolo unde se considera necesar, suprafata pavata va avea o panta de 1%, pentru dirijarea apei, iar acolo unde este nevoie, se recomanda folosirea elementelor aditionale (rigole), pentru evitarea baltirii apei in zonele pavate, intrucat aceasta situatie ar putea duce la deteriorari majore ale produsului.